torsdag den 14. februar 2013

Kinas Skolesystem


Blog-indlæg af Mie Lassen 

17-årige Cao Manxis skoledag starter kl. 06.30 om morgenen og slutter først kl. 22-23 om aftenen. Derudover går Cao Manxis til ekstraundervisning og laver en massevis af lektier i weekenderne. Sådan er hverdagen for størstedelen af Kinas gymnasieelever, da konkurrencen om en plads på de bedste universiteter er benhård.

Pisa-undersøgelse er en undersøgelse der bliver foretaget hvert tredje år, og Kina ligger ekstremt højt på denne Pisa-liste. I Pisa-testen blev Kinas elever testet i naturfag, matematik og læsning. Det var elever fra skoler i Shanghai der repræsenterede Kina. De kinesiske elever viste sig at have det højeste testniveau inden for alle tre kategorier. Zhou Hongyu udtalte således: ”Hele det kinesiske uddannelsessystem er bygget op omkring en testkultur, og det er med dette ikke overraskende, at de kinesiske skoleelever klarede sig så godt i Pisa-testen. De er vant til den pres der opstår under en test, og de tager det usædvanligt alvorligt”
Pisa-testen er en test, hvor elevernes (i fx Kina) faglige viden bliver testet. Men det er ikke kun den fagligviden – bedømmer jeg, der er det vigtigste. Det at udruste elever til at kunne samarbejde, være sociale og have meninger om diverse ting mener jeg, er et stort problem i mange af Shanghais skoler. Mange elever går til psykolog pga. stress og pres. Nogle elever i Kinas skoler ender med at blive indelukkede og psykisk ustabile.

Jeg mener, at børn skal have lov til at være børn. Og ligeså skal unge have lov til at være unge.  Børn og unge skal have lov til at være sociale og kunne nyde livet, i stedet for at side med næsen i en bog fra morgen til aften. Kina får en masse ekstremt veluddannede unge hvert år. Men skolesystemet efterlader også en masse, med psykiske problemer og ekstremt lavt selvværd. Det danske skolesystem ville efter min mening være helt perfekt, hvis eleverne blot var mere koncentrerede til selve lektionerne. Det der er problemet i de danske skoler ifølge mig og andre, er til dels de ukvalificerede lærer, men mest af alt også de ubevidste elever. En stor forskel fra det danske skolesystem til det kinesiske er, at de unge i Danmark føler sig mere sikre end dem i Kina. I Danmark ender størstedelen af de sløve og umodne elever alligevel at komme på et fint gymnasium eller lign., hvor eleverne i Kina ved, at hvis de ikke tager sig sammen lige fra starten af, er chancen for at komme på et okay gymnasium eller lign. pænt minimal, da der er så benhård konkurrence blandt Kinas elever.

Men trods alt, har vi i Danmark nogle værdier i det danske skolesystem, som vi helt klart skal bevare. De unge bliver i DK indrettet til at kunne omgås og samarbejde med andre, og til at kunne være sociale - hvilket jeg mener, er ekstremt vigtigt for et velfungerende samfund. Alt skal ikke kun løbe op i alvor og fagligt viden. Så det resultat jeg er kommet frem til med dette blog-indlæg er, at vi danskere kan lære noget af den kinesiske skolegang, men det kinesiske skolesystem kan også lære noget af vores, nemlig de sociale værdier vi har i den danske folkeskolen.

Hvad synes I om Kinas skolesystem? 

Hvad ville det betyde for verden, hvis alle familier i Kina havde en bil?

Hvis alle familier havde en bil, ville der blive et stort udslip af Co2. Ikke kun på grund af at bilerne udleder Co2, men også når de skal produceres.
Her er et eksempel:
Hvis nu der er 3 biler for hver 10 personer i danmark ville det ikke betyde ekstremt meget da vi ikke er så mange mennesker. Men hvis nu det var sådan i Kina som der har næsten 1.1 mia. mennesker, ville det være katastrofalt. Mængden af Co2 ville stige globalt ekstremt meget.
Hvis nu vi siger at der er 1.1 mia mennesker i Kina så ville der være 330 mio biler.
I Danmark er gennemsnittet pr. bil 10 tons Co2 pr. år.
Hvis vi tager de samme tal i Kina ville det blive ca 3.3 mia tons Co2 om året kun i Kina.
Derfor stiller vi os selv spørgsmålet: er det den rigtige vej udviklingen går?, skal vi fortsætte som vi gør, eller skal vi begynde på el-biler???

Lavet af Anders og Jacob

A.P. Møller

Når det handler om A.P. Møller´s fremtid er Kina det vigtigste de har med billig arbejdskraft og lidt over 1 mia mennesker, Er kina den bedste fremtid for Maersk Line.
Maersk som har været i Kina lige siden 1924, har i dag 20.000 medarbejder fordelt på 100 kontorer,
I juni 2012 vælger Maersk´s havneoperatør-selskab at invistere 3 mia. kr i en havn i Kina.

men skulle det 100 år gamle rederi til at satser på andre lande

Mathias
Min mening - Om styre i Kina.
 Efter at  have læst og skrevet et faktaindlæg om Kinas styre, vil jeg gerne som supplement, tilføje min mening, og den lyder som følgende: Styret i Kina har altid været kommunistisk og kommunismen er derfor det som kineserne er vant til. Fortsættes.

ol i Beijing

Der er næppe tvivl om, at Verdens befolkningsmæssigt største land - Kina - vil gøre alt for, at Olympiske Lege i 2008 skal blive både de største, bedste og mest imponerende i lege historien.
Store dele af Beijing er helt frem til åbningen af OL én stor byggeplads. Både fordi byen skal gøres klar til idrætsfolkene og deres sport, men ikke mindst for at byen skal være præsentabel og indbydende for turister, presse og tv-seere.
Lavet af peter
har kopieret det hele fra : http://www.almanak.dk/kultur/event/ol/beijing2009/index.htm

et barn

i Kina  må man ikke have mere end et barn.
jeg syntes det er uretfærdigt at man ikke må få to!
jeg kan godt se at de bliver mange vis de kan få to børn, men helt ærligt så bliver familien for lille!
og vis ens familie er død, er man helt alene.

hvad syntes i
skriv i kommentar. plz

Antal biler i Danmark i forhold til Kina.

Antal biler i Danmark i forhold til Kina.

 I Danmark er vi 5,5 mio. I 2008 var der 2.070.000 personbiler i Danmark. 134.000 motorcykler, 63.000 knallert 45, 14.500 busser 103.000 traktorer. I Danmark. Det svare næsten til halvdelen.  

I Kina er de 1 mia. I 1990 var der omkring 1 Mio. biler i Kina, det er mindre end i Danmark. I 2006 var der omkring 25 Mio. biler, noget af en stigning, men stadig meget få, i forhold til hvor mange mennesker der bor her. Mange bilfabrikker regner med at Kina vil komme op og være verdens 2 største marked for biler inden 2012. i Beijing får 1.000 nye biler - om dagen.

Jeg syntes det er sindssygt, at under halvdelen af Kinas befolkning ikke har bil. Da næsten halvdelen, af Danmarks befolkning har en bil.  

Hvad syntes du???

kinas et barns politik

jeg synes at det er meget godt at kinas familier ikke må få mere end et barn.
de er omkring 1.000.000.000 mennesker og hvis alle bare får flere og flere så vil der blive hungersnød i verden denne ordning burdte indføres flere steder i verden som Indien, Afrika, Japan fordi det er steder hvor børn bliver født fordi de senere skal tage sig af deres forældre. så alt i alt synes jeg at det er en rigtig god ide og at man skulle indføre det flere steder hvor man også er rigtig mange mennesker som føder en masse børn.
håber du kan bruge det
Mvh. Mig

onsdag den 13. februar 2013

Den super seje mig !?!? :)

Hvad synes du om et barns politikken
Hvad er et barns politikken? Et barns politikken er hvor hver familie i kina kun må få et barn.
Min mening om et barns politikken: jeg synes det er gordt fordi der allerede er over 1 milliard mennesker i kina. :)

Skoleliv i Kina

Skoleliv i Kina

Livet på skolen kan variere meget i Kina alt efter størrelsen på skolen og området, hvori den ligger. Dog er det normalt, at skolerne tilbyder sport og kunstneriske fag efter skoletiden. Basket, fodbold, svømning, atletik og bordtennis er meget populært. Lærerne er sædvanligvis meget venlige, men strenge på overfladen. De opfordrer eleverne til at være aktive i timerne og grundige med lektierne. Både hjemme og med kammeraterne i skolen bør du altid være venlig og ydmyg, og genér aldrig et medmenneske. At få nogle til at tabe ansigt er meget alvorligt i Kina.

Udviklingsstudent i Kina

Skolen er vigtig både for forældre og unge. De fleste familier har kun et barn og vil gerne give alt den støtte, som er muligt til deres søn eller datter. Disciplinen er også betydelig mere striks end i Danmark. Udefra kan det næsten ligne en militaristisk organisation, men den er hård på en positiv måde! Kinesiske unge er førende i verden indenfor matematik og naturvidenskabelige fag. Så måske skal du lige friske multiplikationstabellen op inden du rejser...
Som udvekslingsstudent i Kina bliver du muligvis placeret på en erhvervsskole. Fagene på disse skoler adskiller sig lidt fra fagene på High School og generelt har erhvervsskolerne flere ”sjove” aktiviteter. High School i Kina er meget akademisk krævende. Udvekslingsstudenter får ikke så meget hjælp og forventes at studere kinesisk selvstændigt. Det er vigtigt, at du i din ansøgning fremhæver, hvis du meget gerne vil placeres i en kinesisk High School frem for en erhvervsskole.
Selv sport, kunst og musik værdsættes højt i Kina. Som altid anbefaler vi, at du studerer specielt hårdt i begyndelsen for at komme ind i studierytmen og blive accepteret af dine lærere. Der er ingen som kræver, at du skal kunne alt med det samme, men hvis de ser, at du arbejder hårdt, vil du blive respekteret. I løbet af dit år i Kina skal du således være forberedt på at arbejde hårdt og meget i skolen, men du kan til gengæld være stolt af dig selv, når du kommer hjem!
Du skal have fagene kinesisk, engelsk, matematik, fysik, kemi, biologi, historie, geografi, filosofi, musik, kunst, idræt og IT. Som valgfag kan du siden vælge mellem kinesisk kultur, elektroteknik, datainstallation osv. Udover det vil du have tre idrætstimer om ugen, der udbydes normalt fodbold, basketball, volleyball, atletik, svømning eller bordtennis. Musik er også en integreret del af skoleskemaet.














Billedet er fra en skole dag i Kina med besøg af danskere.

Børnearbejde:
I Kina er det forbudt at ansætte børn under 16 år. I danske aviser og fjernsynet er der indimellem historier om børnearbejde i Kina. Op til OL i Beijing har der været ekstra fokus på børnearbejde.
Det er svært at sige, hvad omfanget er i 2008. UNICEF oplyser ingen tal for Kina.


I Kina skal alle børn gå 9 år i skole. Der er dog stadig børn, som ikke går 9 år i skole, primært på grund af fattigdom. Der er stor forskel på skoler i Kina. Der bygges nye skoler og lærerne begynder at undervise på nye måder, der ligner de danske. Der er dog stadig mange skoler, som danske børn sikkert vil synes er gammeldags. Især i landområderne, hvor langt de fleste kinesiske børn bor.
Der er stadig meget som kinesiske børn skal lære udenad. For eksempel tegn, digte, remser, osv.
Der er eksamen hvert år i kinesisk og matematik. Flere bybørn går også i privatskole om eftermiddagen. Det er vigtigt for familien, at barnet får en god uddannelse. Barnet skal forsørge forældrene når de bliver gamle. I Kina får de gamle kun en lille pension.




 En is efter skole er bare sagen. Det er ellers ikke så nemt at finde en is i Kina, men disse piger bor i Yangshuo i Sydkina, hvor der er varmt og mange turister.










Kinesiske børn får også lektier for. Her klarer en frisk kinesisk pige nogle af sine lektier i parken efter skoletid.










Lavet af Simone og Feride
hvad synes i om styret i Kina? synes i at de skal have ordenligt demokrati, altså med flere partier, eller skal de beholde deres egen form for demokrati med et stort parti, som styrer det hele? jeg mener at de skal have flere partier, så det ikke kun er et enkelt parti, som har hele magten! jeg er sikker på, at hvis kina får et stort parti på størrelse med det nuværende, som også har en anden form for politik, tror jeg bestemt at det ville kunne være godt for kina, at prøve noget andet. :)

Mad i Kina

i Kina må man spise ALT som hunde heste.

jeg syntes det er klamt at spise hund jeg er ligeglad om det smager godt man skal bare ikke spise det.
hest er ok bare man spiser det et andet sted. så jeg ikke ser på det!!!!!!!!

kinas et barns politik

 Jeg synes at et barns politikken i Kina er en god idé og skidt idé. Jeg synes at man skal have lov til at få så mange børn man vil til en hvis grad, men der skal jo også være nok føde i landet til alle menneskerne der bor der og de er også allerede rigtig mange mennesker så de behøver jo ikke at være flere. Hvad synes i?????

onsdag den 6. februar 2013

Er det acceptabelt at kinesere lever under diktatur, (kommunisme) men stadigvæk ikke gør oprør? - Katrine Nielsen