torsdag den 7. marts 2013

Min holdning til styreform i Kina

Skrevet af Katrine Nielsen.
Min holdning til styreform i Kina: Den kinesiske statsborger har en del mere indflydelse end han havde bare for 50 år siden, men han lever stadigvæk under kommunisme, helt uden protest. Og hvorfor mon det?
Jeg vælger at tro det er udviklingen der er skyld i det. Jeg vælger at tro at han underligger sig statens ord, både fordi han får flere penge mellem hænderne og fordi han ikke tør sige noget. Jeg tror at begge dele spiller en meget stor rolle. Selvfølgelig tør han da ikke udtale sig om noget som helst, hvis han risikerer fængsel eller bøder, så han vælger da bare at underligge sig. Der findes selvfølgelig også dem, der sætte alt på bordet, for at gøre et oprør, men tit og ofte risikerer de også en straf.
Med hensyn til udviklingen; Der er jo også blot på de senete 30 år sket en enorm ændring i Kina. Alt i Kina er meget hurtigt blevet udviklet, og arbejdspladser er flyttet der til. Med arbejdspladser er der arbejde til folket, og med arbejde er der penge. Nok er de underbetalte, men der er da penge. Hele det her hjul der er begyndt at dreje har sat gang i Kina og deres udvikling. Og folket, ja de klager da ikke, for de har endelig noget at lave, og de har endelig nogle penge til at forsørge sin familie med. Så det står da klokkeklart, at borgerne accepterer diktaturen, fordi de får penge. Men er det bestikkelse?
Noget helt andet er jo at Kina er begyndt at udvikle et kapitalistisk samfund, mken det er en helt anden historie, som fortsættes.

Kina og Danmark?

Af Anne Vorup

Alle og enhverv ved at at Kina's eksport er stor. For hver gang vi kigger i vores tøjmærker står der "Made in china", selv i designertasken fra New York står der "Made in china". Mens nogle går og brokker sig over at Kina har stor fremgang, men reagere forkert og der er diktatur og kommunisme i landet. Så bliver man nød til at se, at selvom Kina har et dårligt ry som land, må de jo gøre noget rigtigt, når de står for 48% af verdensomsætningen. Og vi er jo også med til at hjælpe med deres fremgang.

I Kina foregår en normal arbejdsdag således, stå op, arbejde, og gå i seng. Kort sagt. Derfor bliver der også ydet mere og hvis man spørger en almindelig kineser har han faktisk ikke de store problemer med det. De har ikke behøv for 8 timers hvile og 8 timers fritid, for det lægger i deres natur at arbejde på denne måde. Tilbage til hvordan vi er med til at skabe denne udvikling og gøre Kina, til den muligvis næste stomagt.

Ved at vi har sådan en høj selskabsskat, rykker firmerne ofte til Kina. Det er jo skidt for Danmark at vi mister omsætning, men igen det er ligesom vores egen fortjeneste. Derfor kan jeg måske gå så langt at kalde selve landet Kina for et kapitalistisk land. Man er sin egen lykkes smed. Derfor må Danmark skære ned for selvskabsskatten så vi kan beholde vores velfærdstat.